MoneyMonk vs Snelstart, welk programma past bij jou

Het kiezen van het juiste boekhoudprogramma is cruciaal voor de efficiëntie en het succes van je onderneming. Twee populaire opties op de Nederlandse markt zijn SnelStart en MoneyMonk. Hoewel beide programma’s gericht zijn op het vereenvoudigen van de boekhouding, hebben ze verschillende functies en zijn ze geschikt voor verschillende soorten bedrijven. In deze blog vergelijken we SnelStart en MoneyMonk op verschillende criteria, zodat je kunt bepalen welk programma het beste bij jouw behoeften past.

1. Doelgroep en gebruiksgemak

SnelStart:

SnelStart richt zich op een breed scala aan bedrijven, van kleine eenmanszaken tot middelgrote ondernemingen. Het programma staat bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid en biedt verschillende pakketten die meegroeien met je bedrijf. Hierdoor kunnen zowel starters als ervaren ondernemers er gemakkelijk mee aan de slag.

MoneyMonk:

MoneyMonk is specifiek ontworpen voor zzp’ers en freelancers in de dienstverlenende sector. Het programma heeft een intuïtieve interface die eenvoudig te gebruiken is, zelfs voor ondernemers zonder boekhoudkundige kennis. De focus ligt op het automatiseren van administratieve taken, zodat gebruikers meer tijd kunnen besteden aan hun kernactiviteiten.

 

2. Functionaliteiten

SnelStart:

SnelStart biedt een uitgebreide set aan functies, waaronder:

  • Facturatie en offertes
  • Inkoop- en verkoopadministratie
  • Bankkoppelingen
  • Voorraadbeheer
  • Urenregistratie
  • Projectadministratie
  • Online samenwerking met je accountant

 

SnelStart is modulair opgebouwd, wat betekent dat je alleen betaalt voor de functies die je daadwerkelijk nodig hebt. Dit maakt het programma zeer flexibel en schaalbaar.

MoneyMonk:

MoneyMonk biedt een aantal specifieke functies die vooral handig zijn voor dienstverleners:

  • Facturatie en offertes
  • Urenregistratie
  • Projectbeheer
  • Kilometerregistratie
  • Integratie met zakelijke bankrekeningen

 

Hoewel MoneyMonk minder uitgebreid is dan SnelStart, blinkt het uit in de functies die het wel biedt. Het programma is ontworpen om de administratieve lasten van zzp’ers te minimaliseren.

 

3. Prijzen

SnelStart:

SnelStart hanteert een abonnementsmodel met 6 verschillende pakketten, variërend van basis tot professioneel. De prijzen beginnen bij ongeveer €13,50 per maand voor het instappakket en kunnen oplopen tot €48,50 per maand voor het meest uitgebreide pakket. Daarnaast zijn er pakketten op maat beschikbaar.

MoneyMonk:

MoneyMonk biedt vier verschillende abonnementsvormen aan, van een gratis versie tot en met de duurste € 29,50 per maand.  Dit laatste abonnement bevat alle functies die MoneyMonk biedt, zonder verborgen kosten of extra add-ons. Dit maakt de prijsstructuur eenvoudig en transparant.

 

4. Klantenservice en ondersteuning

SnelStart:

SnelStart biedt uitgebreide ondersteuning via telefoon, e-mail en chat. Daarnaast is er een uitgebreide kennisbank en zijn er regelmatig webinars en trainingen beschikbaar voor gebruikers.

MoneyMonk:

MoneyMonk heeft een uitstekende klantenservice die bereikbaar is via e-mail en telefoon. De responstijd is snel en gebruikers waarderen de persoonlijke benadering. Er is ook een kennisbank en een community forum waar gebruikers tips en ervaringen kunnen uitwisselen.

5. Integraties

SnelStart:

SnelStart biedt integraties met diverse andere softwarepakketten, zoals kassasystemen, webshops en CRM-systemen. Dit maakt het eenvoudig om je boekhouding te koppelen aan andere bedrijfsprocessen.

MoneyMonk:

MoneyMonk biedt integraties met zakelijke bankrekeningen en enkele andere zakelijke tools. De focus ligt echter minder op uitgebreide integratiemogelijkheden en meer op een alles-in-één oplossing voor zzp’ers.

 

SnelStart

Voordelen:

1. Flexibiliteit: SnelStart biedt verschillende pakketten en modules. Je kunt beginnen met een basispakket en upgraden naarmate je bedrijf groeit.

2. Uitgebreide Functionaliteiten: Van facturatie en voorraadbeheer tot projectadministratie en urenregistratie, SnelStart heeft het allemaal.

3. Bankkoppelingen: Makkelijk te koppelen met je zakelijke bankrekening voor een automatische verwerking van je banktransacties.

4. Samenwerking met Accountants: Je accountant kan direct met het systeem werken, wat tijd en kosten kan besparen.

5. Scan en Herken: De “scan en herken” functie maakt het eenvoudig om bonnetjes en facturen te digitaliseren en automatisch in te boeken.

6. Mobiele App: Met de SnelStart app kun je onderweg je boekhouding bijhouden, facturen versturen en bonnetjes scannen.

Nadelen:

1. Kosten: Het kan prijzig worden als je meerdere modules en add-ons nodig hebt.

2. Complexiteit: Door de vele functies kan het in het begin overweldigend zijn, vooral als je niet zo thuis bent in boekhouden.

3. Instapdrempel: Voor kleine zzp’ers en freelancers kan het wat teveel van het goede zijn.

4. Apple gebruikers: Apple gebruikers hebben een extra windowsomgeving nodig, hier moet je een extra abonnement voor afsluiten. 

5. Online versie verschilt van de Desktop versie. Werk jij graag in een online omgeving dan heb je niet alle functies die de desktop versie biedt. Snelstart is druk bezig met een nieuwe omgeving waar dit wel gelijk wordt getrokken. 

MoneyMonk

Voordelen:

1. Gebruiksvriendelijkheid: Het is speciaal ontworpen voor zzp’ers en freelancers, met een zeer intuïtieve en eenvoudige interface.

2. Alle Functies in Één Pakket: Voor een vast bedrag per maand krijg je toegang tot alle functies zonder verborgen kosten.

3. Focus op Dienstverleners: Ideaal voor projectbeheer, urenregistratie en kilometerregistratie, wat perfect is voor jouw type werk.

4. Persoonlijke Klantenservice: De ondersteuning is snel en persoonlijk, wat echt een pluspunt is als je vragen hebt.

5. Scan en Herken: MoneyMonk biedt ook een “scan en herken” functie waarmee je eenvoudig bonnetjes kunt digitaliseren en inboeken.

6. Mobiele App: De MoneyMonk app is handig voor onderweg, zodat je altijd en overal je administratie kunt bijwerken, uren kunt registreren en facturen kunt versturen.

Nadelen:

1. Beperkte Functionaliteiten: Het is minder uitgebreid dan SnelStart, dus als je bedrijf groeit en je meer complexe functies nodig hebt, kan het beperkend zijn.

2. Minder Integraties: Er zijn minder integratiemogelijkheden met andere softwarepakketten vergeleken met SnelStart.

Conclusie Snelstart vs MoneyMonk

Mijn inziens is MoneyMonk een goede start. Het is eenvoudig te gebruiken en heeft alles wat je nodig hebt zonder dat je overweldigd wordt door te veel functies. Bovendien is de prijsstructuur transparant, wat fijn is voor de budgettering.

De “scan en herken” functie en de mobiele app van MoneyMonk maken het ook super eenvoudig om je administratie bij te houden, zelfs als je veel onderweg bent. Mocht je bedrijf in de toekomst groeien en je meer geavanceerde functies nodig hebt, dan kun je altijd nog overwegen om over te stappen naar een programma zoals SnelStart, dat meer uitgebreide functies en integraties biedt.

Ik hoop dat dit je helpt bij je beslissing! Laat me weten als je nog vragen hebt of als ik ergens anders mee kan helpen.