Cijfers & Structuur | Angelique Vijge

Coaching in boekhouding en administratie

De kracht van coaching in boekhouding en administratie; jouw weg naar meer omzet, inzicht en vrijheid

Als ondernemer weet je dat het runnen van je eigen bedrijf zowel opwindend als uitdagend kan zijn. Je hebt vast wel eens momenten gehad waarop je jezelf afvroeg waarom je ooit aan dit avontuur bent begonnen. Je verlangt naar meer omzet, meer winst en vooral meer vrijheid, maar tegelijkertijd voel je je vaak overweldigd door de administratieve rompslomp. 

Ook al werken veel boekhoudprogramma’s met scan en herken. Het kost je alsnog veel energie. Waarom? Omdat het je niet de inzicht oplevert die je graag wil. Je hebt geen idee hoe je er nu eigenlijk voor staat. 

Dit is precies waar ik, als boekhoudcoach, jou kan helpen. Ik neem je niet je boekhouding uit handen, daar zijn de boekhoudprogramma’s tegenwoordig heel goed in. Ik kijk met je mee en geeft antwoorden op de vragen waar jij mee worstelt. 

Herken jij deze worstelingen?

Je bent niet de enige. Veel ondernemers worstelen met dezelfde problemen:

  • Gebrek aan inzicht: De cijfers zijn er wel, maar je hebt geen helder beeld van wat ze betekenen voor jouw onderneming. Je mist het inzicht dat nodig is om strategische beslissingen te nemen.
  • Tijdgebrek: Je bent constant bezig met het blussen van brandjes en hebt het gevoel dat je nooit echt toekomt aan het werken áán je bedrijf in plaats van in je bedrijf.
  • Financiële onzekerheid: Je wilt groeien en meer omzet genereren, maar je weet niet precies waar je moet beginnen. De financiële administratie voelt als een blok aan je been.
  • Schuldgevoel naar je gezin: Je werkt lange uren en voelt je schuldig omdat je niet genoeg tijd met je gezin doorbrengt. De balans tussen werk en privé is ver te zoeken.
  • Onzekerheid over de toekomst: Je vraagt je constant af of er wel voldoende opdrachten binnenkomen en of je genoeg geld hebt om de rekeningen te betalen. Deze onzekerheid vreet aan je en zorgt voor slapeloze nachten.
  • Twijfels over je eigen vermogen: Soms vraag je je af of je wel in staat bent om je doelen te bereiken. Je hebt een prachtig plan, maar je twijfelt of het gaat lukken zoals je voor ogen hebt.

 

Coaching in boekhouding en administratie

Coaching in boekhouding en administratie gaat meer over het inzicht geven van welke keuzes jij wil maken en hoe dat er financieel uit gaat zien.

Als boekhoudcoach ben ik er om samen met jou naar de toekomst te kijken. Waar een traditionele boekhouder of accountant voornamelijk achterom kijkt om te zien hoe je bedrijf het heeft gedaan, kijk ik vooruit. 

Sparren en plannen

We gaan niet zomaar aan de slag. Eerst nemen we de tijd om te sparren over jouw wensen en doelen. Wat wil jij bereiken met jouw bedrijf. Waar zie jij jezelf over 5 jaar staan. Welke stappen moet je zetten om jouw doelen te realiseren? Hoeveel cashflow heb je en moet je hoe maak je een verdeling in jouw cashflow zodat je jouw rekeningen nog kan betalen maar ook reserveringen kan doen voor je toekomst plannen.

Wat is jouw aanbod, welke diensten of producten wordt jij blij van en wat levert de meeste omzet. Wanneer kan je jouw aanbod het beste lanceren. 

Op basis hiervan maken we een gedetailleerd stappenplan. 

Inzicht en overzicht

Coaching in boekhouding en administratie is veel meer dan je inkoopfacturen in je boekhouding verwerken en je BTW aangifte doen.

Ik help je om je financiën beter te begrijpen. Samen duiken we in de cijfers zodat je precies weet waar je staat en welke stappen je moet nemen om je doelen te bereiken.

Inzicht geeft overzicht en rust in je hoofd

Vrijheid

Inzicht in je cijfers geeft een gevoel van vrijheid. Met een duidelijk plan en beter inzicht in je financiën, krijg je meer controle over je bedrijf. Dit betekent minder stress en meer tijd om je te focussen op de dingen die je echt leuk vindt aan ondernemen.

Je zult merken dat je weer energie krijgt van je werk en dat je met meer vertrouwen je bedrijf kunt laten groeien.

Jouw stap naar succes

Het inschakelen van een boekhoudcoach is een investering in jezelf en je onderneming. Het stelt je in staat om niet alleen reactief te handelen, maar ook proactief je bedrijf te sturen richting groei en succes. Samen kunnen we ervoor zorgen dat je meer omzet genereert, meer winst maakt en uiteindelijk meer vrijheid ervaart.

Stel je eens voor: je zit op een zonnige middag aan de keukentafel, je financiën zijn op orde, je weet precies wat je moet doen om je omzet te verhogen, en je voelt je eindelijk weer rustig en gelukkig. Geen zorgen meer over rekeningen, geen schuldgevoelens naar je gezin omdat je weet dat je tijd hebt voor zowel je werk als je privéleven. Je hebt de controle terug en kijkt vol vertrouwen naar de toekomst.

Als je klaar bent om de volgende stap te zetten en meer grip te krijgen op je financiën, neem dan contact met me op. Laten we samen aan de slag gaan om jouw ondernemersdromen waar te maken. Je zult zien dat met de juiste begeleiding en een goed plan, de toekomst er ineens een stuk rooskleuriger uitziet.

Ik kijk ernaar uit om samen met jou te werken en jouw bedrijf naar nieuwe hoogtes te brengen!

Wil je meer weten over hoe ik jou kan helpen? Neem dan gerust contact met me op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Samen maken we van jouw financiële administratie een solide basis voor groei en succes.