Grip op je geld met de potjes methode

Het allereerste boek dat mijn kijk op geldbeheer compleet veranderde, was ‘Een Miljonairsbrein Ontrafeld’ van T. Harv Eker. 

In dit boek introduceert Eker het concept van het verdelen van je geld over verschillende potjes, elk met een specifiek doel. Dit simpele maar effectieve systeem helpt je om bewuster om te gaan met je inkomsten en uitgaven.

De Potjesmethode van T. Harv Eker

Volgens Eker zou je je geld moeten verdelen over de volgende potjes:

Bekijk hier het boek

Naast dat het een leerzaam boek is, is het ook erg leuk om te lezen. Het lezen van dit boek inspireerde me om meteen actie te ondernemen. Op mijn website angeliquevijge.nl schreef ik hier al eens eerder een blog over. 

Ik opende meerdere bankrekeningen en begon mijn geld te verdelen. Het gaf me niet alleen een beter overzicht, maar ook een gevoel van controle en rust

Voor ons gezin heb ik dat verdeeld in onderstaande potjes. 

De volgende stap: Profit First

Hoewel de potjesmethode van Eker al veel structuur bracht, ontdekte ik later het boek ‘Profit First’ van Mike Michalowicz. Dit boek bouwt voort op hetzelfde principe, maar is specifiek gericht op ondernemers. Profit First legt de nadruk op het betalen van jezelf eerst en zorgt ervoor dat winst een prioriteit is, niet een bijzaak.

Overstap naar Knabbank en nog meer potjes

Geïnspireerd door Profit First, besloot ik om mijn financiële structuur verder te verfijnen. Ik stapte over naar Knabbank, die de mogelijkheid biedt om gemakkelijk meerdere potjes aan te maken. Hierdoor kon ik mijn financiële strategie nog verder optimaliseren.

Bekijk hier het boek

Nu verdeel ik mijn geld niet alleen over de potjes van Eker, maar heb ik ook extra rekeningen voor zaken zoals belasting, winst en zakelijke investeringen. Dit heeft niet alleen mijn financiële overzicht verbeterd, maar ook mijn gemoedsrust vergroot. Het gevoel van grip op mijn geld is ongeëvenaard.

Rust, Overzicht en Grip op je Geld

Door mijn geld te verdelen over verschillende potjes en gebruik te maken van meerdere bankrekeningen, heb ik een systeem gecreëerd dat werkt. Het biedt rust, overzicht en een gevoel van controle. Als boekhoudcoach wil ik jou inspireren om ook deze stap te zetten. Begin met het lezen van ‘Een Miljonairsbrein Ontrafelt’ en ontdek hoe deze methode jou kan helpen.

Laten we samen werken aan een financieel gezond en overzichtelijk leven!

Conclusie

Of je nu een coach, therapeut of dienstverlenende zzp’er bent, grip op je financiën is essentieel. Met de juiste tools en mindset is het mogelijk om je geldbeheer te transformeren van een chaotische taak naar een gestructureerd systeem dat werkt voor jou. Begin vandaag nog met het verdelen van je geld in potjes en ervaar zelf de voordelen.

Sparren

Wil jij weten wat voor jou de beste oplossing is? Neem dan contact op, ik kijk graag met je mee.